ГоловнаСуспільствоПодії

У Ватикані затримали українську журналістку, яка знімала акцію Femen

Сім'я Анастасії Товт не може з нею зв'язатися з 10-ї ранку.

У Ватикані на акції Femen у понеділок вранці затримали журналістку видання "Страна" Анастасію Товт. Як підкреслюють у виданні, журналістка виконувала редакційне завдання: знімала акцію на свій мобільний телефон.

Анастасія скинула відео в редакцію. Після чого більше не виходила на зв'язок. Пізніше в мережі з'явилося фото, на якому видно, що її затримала поліція. Сім'я Анастасії Товт повідомляє, що не може з нею зв'язатися після 10-ї ранку.

Також з'явилося відео її затримання. Телеканал Euronews оприлюднив сюжет про те, як на площі Сан-П'єтро у Ватикані правоохоронці затримали напівоголену учасницю Femen. Наприкінці відео видно, що два правоохоронці також відводять журналістку, яка знімала репортаж.

Це сталося у Ватикані близько 11-ї ранку. Українська представниця Femen влаштувала акцію в центрі Ватикану, де сьогодні святкують Різдво. Раптово в місці, де стоїть велика скульптурна група, яка зображує народження Ісуса у Вифлиємі, з'явилася напівгола українка. Вона спробувала схопити немовляти Ісуса, але в цей час її "заламала" поліція.

Як з'ясувалося, активісткою Femen, яка влаштувала перфоманс у Ватикані, виявилася Аліса Виноградова, яка до цього відзначилася на акції з підпалом плюшевих ведмежат біля столичного магазину фабрики компанії "Рошен".

З 16 листопада 2017 року вона мала перебувати під нічним домашнім арештом. Їй заборонено залишати місце проживання без дозволу слідчого, прокурора чи суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram