ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція відкрила 10 кримінальних проваджень за порушення на місцевих виборах

Всього в поліцію надійшло 23 скарги щодо виборів ОТГ.

Поліція відкрила 10 кримінальних проваджень за порушення на місцевих виборах
Фото: EPA/UPG

Національна поліція відкрила 10 кримінальних проваджень за фактом порушень на виборах в 51об'єднаній територіальній громаді, серед них - підкуп виборців і підробка документів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції, передають Українські новини.

"З початку виборчого процесу в Національну поліцію надійшло 23 повідомлення, в результаті розгляду яких за 10 фактами порушено кримінальні провадження - в Запорізькій, Івано-Франківській, Миколаївській, Черкаській, Чернігівській та Полтавській областях. Серед них - за ст. 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця, учасника референдуму) і ст. 158 (фальсифікація виборчих документів)", - йдеться в повідомленні.

Також на одній з дільниць в Одеській області сталася бійка між виборцем і спостерігачем. У Чернігівській області на одній з дільниць вибори проходили без світла через негоду.

Спостерігачі від громадянської мережі «ОПОРА» заявили про "алкогольні пакети" виборцям на підтримку одного з кандидатів у Рівненській області, пише Укрінформ.

Нагадаємо, сьогодні в Україні проходять вибори в 51 територіальній громаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram