ГоловнаСуспільствоЖиття

На українсько-словацькому кордоні 7-кілометрова черга в напрямку України

Пробка простягнулася на два населених пункти.

На українсько-словацькому кордоні в напрямку України ускладнився проїзд, черга розтяглася на два населених пункти. Черга з фур, мікроавтобусів, легкових авто в пункті пропуску "Вишнє Німецьке-Ужгород" сягає 6-7 кілометрів. Про це повідомляє кореспондент УНН.

За словами словацьких прикордонних служб, це пов'язано з масовим поверненням додому далекобійників і українських гастарбайтерів на різдвяно-новорічні свята.

Черга на українсько-словацькому кордоні
Фото: unn.com.ua
Черга на українсько-словацькому кордоні

У зв'язку з тим, на українсько-словацькому кордоні черги зайняли одну смугу руху на словацькій стороні, на дорогах чергують посилені наряди місцевої поліції. Проїхати повз чергу вдається тільки місцевим жителям після пред'явлення документів про місце проживання. Ситуація ускладнюється і важкими погодними умовами у вигляді сильного снігу, який словацькі дорожні служби не встигають прибирати.

Подолати відстань 6-7 кілометрів до кордону вдається не менш, ніж за 9 годин. На українській стороні черги на в'їзд до Словаччини немає.

Прикордонники Чопського та Мукачівського прикордонних загонів повідомили, що в ці дні стартує зимовий туристичний сезон, тому пасажиропотік через кордон збільшується в кілька разів. У зв'язку з цим, зі словацькими митниками та прикордонниками домовилися пропускати рейсові та туристичні автобуси через вантажний термінал, а також задіяти для проїзду громадян України смуги руху для громадян ЄС. Крім того, на кордоні на деякий час у всіх пунктах пропуску буде збільшено кількість нарядів прикордонників.

Нагадаємо, Україна не зможе ввести біометричний контроль по всьому кордону з 1 січня, оскільки пропускні пункти місцевого значення не встигли переобладнати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram