ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбас в'їхали 16 вантажівок ще одного гумконвою РФ

Місію ОБСЄ не допустили оглянути їх.

На Донбас в'їхали 16 вантажівок ще одного гумконвою РФ
Фото: МЧС России

Місія ОБСЄ зафіксувала на окупованому Донбасі кілька колон вантажівок з написом "Гуманітарна допомога від РФ". Оглянути їх місію не допустили. Про це йдеться у звіті організації.

Згідно зі звітом місії від 22 грудня, колону у складі 16 тентованих вантажівок помітили 21 грудня близько 8:55 на околиці Луганська.

П'ять машин з військовими номерними знаками РФ, решта - з цивільними номерними знаками Росії. Колону супроводжували три автомобілі з увімкненими синіми проблисковими маячками, а також три автомобілі біло-синього кольору і машина швидкої допомоги.

Спостерігачі бачили, що одна з вантажівок з цивільними номерними знаками РФ на білому тлі відокремилася від колони і поїхала у північно-західному напрямку. Пізніше, за спостереженнями Місії, колона в'їхала на територію комплексу на вул. Даргомижського, 4а, на південній околиці Луганська.

"Коли спостерігачі спробували пройти на територію комплексу, двоє озброєних членів "ЛНР" в одязі, на якому був напис "міліція ЛНР" російською мовою, не пропустили їх, заявивши, що доступ буде наданий лише з дозволу інших членів "ЛНР", - заявили в ОБСЄ.

Нагадаємо, останній гумконвой, зафіксований на Донбасі в листопаді, став 71-ю колоною з так званої гуманітарної допомоги від РФ, яка заїхала на територію України з початку бойових дій.

https://lb.ua/society/2017/11/23/382725_donbas_zaihav_chergoviy_gumkonvoy_z.html

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram