ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала киянина, що напередодні "замінував" ТЦ на Малишка

Він повідомив про вибухівку після конфлікту з охоронцем торгового центру.

Поліція затримала киянина, що напередодні "замінував" ТЦ на Малишка
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві правоохоронці затримали підозрюваного в неправдивому повідомленні про мінування торгового центру в Києві.

Як повідомляє прес-служба столичної поліції, близько 20:00 21 грудня в чергову частину Дніпровського управління поліції зателефонував невідомий з повідомленням про вибух, який може статися через кілька хвилин в торговому центрі на вулиці Малишка.

Після прибуття правоохоронці евакуювали з приміщення 120 чоловік, а фахівці вибухово-технічної служби ретельно оглянули заклад і прилеглу територію. Небезпечних предметів і речовин не виявили, тому торговий центр продовжив роботу в звичайному режимі.

Поліцейські з'ясували, що дзвінок надійшов з мобільного телефону, який належить жителю Святошинського району. На момент візиту правоохоронців чоловік перебував вдома і вживав спиртне. Їм він пояснив, що після конфлікту з охоронцем торгового центру вирішив йому помститися, тому повідомив про вибухівку.

Повідомляється, що 42-річного киянина затримали і доставили до районного управління поліції. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція цієї статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Раніше в грудні киянин отримав 4 роки в'язниці за неправдиве мінування станції метро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram