ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 11 обстрілів з півночі

Військові побоюються провокацій.

Штаб АТО нарахував 11 обстрілів з півночі
Фото: пресс-служба СНБО

З початку доби російсько-терористичні війська здійснили 11 прицільних обстрілів по позиціях сил АТО.

На Луганському напрямку противник вів вогонь по оборонних укріпленнях сил АТО з 120-мм мінометів, озброєння БМП і танка на підступах до Зайцевого.

На Донецькому напрямку в районі Пісків протягом першої половини доби зафіксовано неодноразові обстріли з мінометів калібру 120-мм і танків. Російські найманці випустили поблизу цього прифронтового села понад 70 боєприпасів. Також значна вогнева напруженість на цьому напрямку спостерігалася на Приазов'ї. Тут окупанти застосували важку 152-мм артилерію і 120-мм міномети навколо Лебединського та Водяного, повідомляє штаб АТО.

Неспокійно було також поблизу Авдіївки і Кам'янки, де російські найманці вели вогонь з гранатометів різних видів і стрілецької зброї.

Крім того, штаб АТО повідомив з посиланням на дані розвідки, що бойовики накопичили приховані запаси боєприпасів до артилерійських систем, інших видів важкого і стрілецького озброєння. Ці закладки розміщені поблизу лінії фронту на найбільш потенційно гарячих напрямках.

"Мета створення цих арсеналів - відкриті провокації проти підрозділів Збройних Сил України з метою дискредитації і можливих обстрілів тимчасово окупованих прифронтових населених пунктів Донецької і Луганської областей під час Новорічного і Різдвяного перемир'я з все ж тією цинічною і підступною метою", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні на переговорах в Мінську узгодили нове перемир'я з опівночі 23 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram