ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала підозрюваного в серії підривів аптек і автосалонів у Харкові

Двох його спільників оголошено в розшук.

Поліція затримала підозрюваного в серії підривів аптек і автосалонів у Харкові
Архив
Фото: Depositphotos\jinga80

Поліція викрила злочинну групу, яка вимагала гроші в заможних підприємців Харкова та скоїла серію підривів аптек і автосалонів у місті.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на поліцію області.

"Це харків'яни, 41 і 42 років, двоє з них раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності... У цей час одного з членів банди затримали, двох його спільників оголошено в розшук. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і оголошення про підозру у вчиненні кримінальних злочинів", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що надійшла інформація про те, що в місті "працює" група, учасники якої, користуючись авторитетом у кримінальних колах, вимагають гроші в харківських бізнесменів. Щоб продемонструвати серйозність своїх намірів, члени угруповання підпалювали торгові точки і кидали в приміщення гранати.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність трьох людей, які входили в цю групу. За даними слідства, вони причетні до більш ніж 10 епізодів умисного пошкодження майна (у т.ч. дев'яти аптек, двох автосалонів і приватних будинків).

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів було вилучено корпус гранати РГД-5 і запал до неї, пістолет і два револьвери для відстрілу гумовими кулями, багнет-ніж, кілька паспортів на різні прізвища, балаклави, наручники, пластикові стяжки. Один з членів групи облаштував на горищі свого приватного будинку "сховок", у якому знайшли ще два корпуси гранати РГД-5, корпус гранати Ф-1 і кілька запалів.

Досудове розслідування проводиться за кількома статтями Кримінального кодексу: ч.4 ст.296 (хуліганство), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.2 ст.192 (заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою).

Нагадаємо, 6 грудня в Харкові підірвали машину зі співробітником поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram