ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ затримала злочинне угруповання, що видавало себе за лікарів-іноземців

Правоохоронці провели 100 обшуків у 7 містах.

ГПУ затримала злочинне угруповання, що видавало себе за лікарів-іноземців
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Генеральна прокуратура і Нацполіція провела масштабну спецоперацію за участю близько 500 правоохоронців, під час якої було проведено 100 обшуків у містах і ліквідовано злочинне угруповання, яке впродовж п'яти років обдурило близько 1200 громадян.

Про це повідомив у Фейсбуці генпрокурор Юрій Луценко.

"Під час операції було ліквідовано злочинну організацію, яка впродовж 5 років обдурила щонайменше 1200 довірливих громадян, переважно з числа одиноких громадян похилого віку, оскільки вони є найбільш соціально незахищеними та довірливими особами, які мають різні захворювання", - йдеться в повідомленні.

Видаючи себе за іноземних лікарів, злочинці пропонували за допомогою вигаданих "новітніх технологій", зокрема супутникової телефонної діагностики організму, і неіснуючих ліків нібито іноземного виробництва, здійснити успішне лікування різних захворювань, у тому числі тяжких і невиліковних (Альцгеймера і Паркінсона).

"При цьому постраждалим реалізовували дешеві вітчизняні ліки, з яких було попередньо видалено відповідне маркування, або дешеві біологічно активні добавки, які взагалі не є лікарськими засобами", - зазначив генпрокурор.

"Під час спецоперації було затримано лідера організації і його вище керівництво (всього 10 осіб), а також вилучено майна та грошових коштів на загальну суму понад 5 млн гривень", - додав Луценко.

Нагадаємо, раніше в Одесі псевдопедіатр отримав термін за смерть дитини після "процедур".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram