ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд залишив під арештом другого учасника смертельного ДТП у Харкові

Підозрюваний Дронов залишається під вартою до 10 лютого.

Суд залишив під арештом другого учасника смертельного ДТП у Харкові
Фото: Facebook / Nikolay Krivolapoff

Апеляційний суд Харківської області відмовився задовольнити скаргу захисту і пом'якшити запобіжний захід водієві Volkswagen Touareg Геннадію Дронову, другому учаснику ДТП у центрі Харкова, яка спричинила загибель шести і госпіталізацію п'яти пішоходів.

Про це повідомили в прокуратурі області, передає "Інтерфакс-Україна".

"Суд не задовольнив апеляцію захисту. Підозрюваний залишається під вартою до 10 лютого", - повідомили в прес-службі прокуратури.

Нагадаємо, 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів, п'ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня.

ДТП розслідують за ч.3 ст.286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) Кримінального кодексу.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Протягом засідання суду адвокат Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля Дронов порушив ПДР. 6 листопада Дронову було оголошено про підозру за ч.3 ст. 286. КК.

8 листопада суд відправив Дронова під варту без можливості внесення застави. 13 грудня Київська райсуд Харкова продовжив запобіжний захід обом підозрюваним до 10 лютого включно. Суд також зобов'язав слідчого забезпечити медобстеження Дронова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram