ГоловнаСуспільствоЖиття

Мер Одеси ветував заборону на продаж алкоголю вночі

На думку влади, міськрада вийшла за межі своїх повноважень.

Мер Одеси ветував заборону на продаж алкоголю вночі
Фото: bereznyaki.org

Мер Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про скасування рішення міської ради про заборону торгівлі алкоголем у нічний час.

Про це повідомляє "Думська" з посиланням на відповідне розпорядження міськради.

У ньому йдеться, що міськрада "вийшла за межі повноважень, визначених законом для органів місцевого самоврядування".

Нагадаємо, 14 грудня Одеська міськрада ввела заборону на продаж алкоголю з 22:00 до 9 ранку. Купити алкогольні напої вночі можна буде лише в кафе та ресторанах.

У 2012 році в Одесі вже забороняли роздрібну торгівлю алкоголем і тютюновими виробами біля шкіл і дитячих установ. Це рішення було визнано незаконним і скасовано судом, який постановив, що депутати "порушили конституційні права бізнесменів на здійснення незаборонених законом видів підприємницької діяльності".

У 2016-2017 роках заборони на торгівлю алкоголем вночі ввели Київ, Запоріжжя та деякі інші міста України. Антимонопольний комітет визнав, що ці рішення суперечать законодавству про захист економічної конкуренції, і оскаржив їх у судовому порядку. Київрада програла у першій і другій інстанціях, але Вищий госпсуд прибрав з їх вердикту пункт про те, що депутати повинні самі зняти заборону, тому зараз обмеження діє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram