ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура повернула Одесі частину пляжу "Ібіца"

У мерії хочуть залишити його під громадський пляж.

Прокуратура повернула Одесі частину пляжу "Ібіца"
Фото: veseliymakler.ru

Одеський апеляційний господарський суд постановив розірвати договір оренди пляжу в Аркадії між ПП "Каролайн" ("Ібіца") і Управлінням інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міськради.

Прокуратура Одеської області в інтересах муніципалітету виграла судовий розгляд проти однієї з юридичних осіб, які працюють під брендом "пляж "Ібіца". Друга інстанція господарського суду постановила розірвати договір оренди берегозахисної споруди у вигляді штучного пляжу в Аркадії, укладений Управлінням інженерного захисту та розвитку узбережжя з ПП "Каролайн".

Підставою для розірвання орендної угоди стали грубі порушення положень договору та ігнорування приватним підприємством приписів посадових осіб управління Одеської міськради.

Зокрема, частина пляжу "Ібіца", яка перебуває в оренді у ПП "Каролайн", була обгороджена сітчастим парканом, що перешкоджало вільному доступу громадян до моря. Також, всупереч пункту 4.1.10 (заборона будь-якого будівництва) був споруджений дерев'яний настил на всій території пляжу з металевими конструкціями під басейн, а також розміщений об'єкт з ознаками капітальної будови. Ці порушення були двічі встановлені згідно з актами обстеження пляжу 10.02.2017 і 09.06.2017. Однак порушення орендарем не були усунені, що підтверджується протоколом огляду пляжу судовою колегією від 12.12.2017 року, підкріпленим відеофіксацією процесуальної дії.

В Одеській мерії на звільненій від несумлінного орендаря ділянці планують зробити громадський пляж. За задумом чиновників, він буде вільний від настирливих комерційних послуг.

Нагадаємо, що інша частина пляжу "Ібіца" перебуває в оренді у іншої юридичної особи - ТОВ "Трініта", яке в 2016 році платило у скарбницю міста лише 14 гривень на місяць за 1 кв. м пляжу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram