ГоловнаСуспільствоВійна

Новий ватажок "ЛНР" подякував Суркову та Путіну за підтримку

Пасічник також висловив намір розвивати відносини з бойовиками "ДНР".

Новий ватажок "ЛНР" подякував Суркову та Путіну за підтримку
Леонид Пасечник

Новий ватажок терористів "ЛНР" Леонід Пасічник подякував президентові Росії Володимиру Путіну та його помічнику Владиславу Суркову за підтримку.

Про це Пасічник заявив в ефірі каналу "Росія-24", повідомляє УНІАН.

"У рамках реалізації Мінських угод ми тісно співпрацюємо з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Хотілося б висловити подяку керівництву РФ, безпосередньо президенту Володимиру Путіну, за послідовну роботу, спрямовану на припинення війни на територіях наших республік", - сказав Пасічник.

Він також заявив, що для нього "важливе виконання Мінських угод" і потрібно "вирішувати питання за круглим столом".

Пасічник також висловив намір розвивати відносини з бойовиками "ДНР", за допомогою яких було зміщено з посади його попередника Ігоря Плотницького. Він назвав цю операцію "ліквідацією українських підривних груп противника".

Пасічник повідомив про намір запустити зупинені підприємства - Алчевський металургійний комбінат, Алчевський коксохімічний комбінат, Стахановський феросплавний завод, Стахановський вагонобудівний завод. Він також заявив, що буде переглянуто "підходи до шахт і виведено їх з тіні".

Нагадаємо, 21 листопада відсторонений Плотницьким з посади "міністр внутрішніх справ ЛНР" Ігор Корнет відмовився покинути свій пост і опублікував відеозвернення, в якому заявив, що деякі високопоставлені діячі "ЛНР", включаючи наближених до Плотницького - це агентура українських спецслужб. Увечері цього ж дня в Луганськ увійшла колона з десятків військових автомобілів з Донецька.

Згодом "МДБ ДНР" заявило, що проводить спільну спецоперацію з бойовиками "ЛНР" проти "українських диверсантів". Було затримано людей Плотницького, а російські ЗМІ повідомили, що сам він покинув Луганськ. Наступного дня "міністр держбезпеки ЛНР" Пасічник оголосив себе в. о. "голови республіки".

Пасічник - колишній начальник підрозділу боротьби з контрабандою головного відділу "К" Управління СБУ в Луганській області. Він перейшов на бік терористів і очолив так зване "МДБ ЛНР". З січня 2015 року він перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram