ГоловнаСуспільствоПодії

З України видворили "злодія в законі" на прізвисько Коба

Йому заборонено в'їзд у країну до 2020 року.

З України видворили "злодія в законі" на прізвисько Коба
Фото: od.npu.gov.ua

Співробітники поліції спільно з працівниками Державної міграційної служби затримали в Одесі неодноразово судимого 39-річного вихідця з Кавказу на прізвисько Коба. Він є "авторитетом" у кримінальних колах і персоною нон ґрата в Україні.

"Злодій у законі" приїхав до Одеси для координації дій барсеточників і квартирних злодіїв, повідомила прес-служба одеської поліції. Після затримання чоловік був 15 грудня видворений за межі України через міжнародний пункт пропуску "Маяки" в Молдову. Йому заборонено в'їзд у країну до 2020 року. 

"Хочу зазначити, що останнім часом фіксуються численні спроби потрапити до Одеси з боку представників злочинного світу з Кавказького регіону. Так звані "злодії в законі" намагаються взяти під контроль злочинні групи "барсеточників", квартирних злодіїв і викрадачів автомашин, а також організувати нові етнічні злочинні угруповання. Усі ці спроби успішно нейтралізуються, незважаючи на хитрощі, до яких вдаються "авторитети". Вони змінюють прізвища та документи, але це не допомагає. Хоч зовнішність змінюйте, хоч стать - ловитимемо й виряджатимемо додому!", - прокоментував ситуацію голова обласної поліції Дмитро Головін.

Нагадаємо, перший заступник начальника Національної поліції В'ячеслав Аброськін на початку грудня повідомив, що на території України перебувають півтора десятка "злодіїв у законі". Лише половина з них - громадяни України.

У травні 2016 року Верховна Рада відмовилася ввести в Кримінальний кодекс поняття "злодій у законі". Відхилений законопроект передбачав кримінальну відповідальність за створення злочинної спілки з метою здійснення будь-яких злочинів під керівництвом "злодіїв у законі". Таке правопорушення мало каратися позбавленням волі на термін від 10 до 15 років або навіть довічним ув'язнення з конфіскацією майна.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram