ГоловнаСуспільствоПодії

Через паводок на Закарпатті підтоплено 800 дворів (оновлено)

Максимальний підйом води очікується в неділю.

Через паводок на Закарпатті підтоплено 800 дворів (оновлено)
Фото: http://dzerkalo-zakarpattya.com

Закарпаття страждає від паводка, який виник після тижневої зливи, повідомив на своєму сайті голова обласної адміністрації Геннадій Москаль. За його даними, сьогодні рівень води в одній з найбільших річок області Латориці наближається до позначки, зафіксованої під час катастрофічної повені в 2001 році.

«Між селами Сільце та Вільхівка вода вийшла з берегів і перелилася через трасу «Мукачево - Рогатин». Підтоплено близько 150 метрів дорожнього покриття, автомобільний рух перекрито, автотранспорт їде в об'їзд", - йдеться в повідомленні.

На місці працюють пересувні насосні станції, рятувальники укріплюють дамби мішками з піском.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, в Закарпатській області станом на 13:00 підтоплено 1357 га сільськогосподарських угідь, 278 будинків, 22 підвальні приміщення, чотири автомобільні дороги протяжністю 820 метрів.

Також в одному з сіл зафіксували зсув ґрунту. В іншому населеному пункті через перезволоження ґрунту зруйновано автомобільний міст, який був єдиним шляхом для понад 50 будинків.

«Силами місцевого населення встановлено тимчасовий пішохідний перехід. Процес руйнування моста триває», - йдеться в повідомленні відомства.

Наслідки негоди ліквідовують понад півтисячі людей, 10 мотопомп, 17 насосних станцій і близько 50 одиниць іншої техніки.

Крім того, в високогірних районах Івано-Франківської та Закарпатської областей 16-17 грудня оголосили значну лавинну небезпеку (3 рівень), можливе утворення селевих потоків.

Оновлено. До 17:30 були підтоплені вже майже 2000 га сільгоспугідь, 803 двори, 49 підвальних приміщень та шість ділянок автомобільних доріг загальною протяжністю 1270 метрів. Частково пошкоджено два мости: в селі Крушниця Іршавського району та села Котельниця Воловецького району.

Фото: dsns.gov.ua

Рятувальники ДСНС евакуювали 146 мешканців села Вільхівка Іршавського району. Проводиться укріплення дамб та нарощування штучного обвалування, відкачування води. До протипаводкових та відновлювальних робіт залучено 532 людини і 57 одиниць техніки, зокрема від ДСНС - 124 чоловік особового складу і 30 одиниць техніки.

На території Закарпатської області спостерігається хмарна погода, помірний дощ. Температура повітря 0-5 градусів тепла. Максимальні значення рівнів прогнозуються 17 грудня в середніх і нижніх течіях річок Боржава, Латориця, Стара. Залишається загроза зсувів. За прогнозами Гідрометцентру катастрофічного паводку на території області не передбачається. Натепер у верхів'ях річок розвиток паводку призупинився. 

Нагадаємо, раніше сильний снігопад заблокував проїзд дорогою Стрий-Мукачево.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram