ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський суд продовжив арешт українця Павла Гриба до 4 березня

Суд не прийняв жодних доводів сторони захисту.

Російський суд продовжив арешт українця Павла Гриба до 4 березня
Фото: Ніл Ракша/ Главком

Жовтневий районний суд Краснодара продовжив утримання під вартою українця Павла Гриба до 4 березня 2018 року.

Про це повідомив батько затриманого Ігор Гриб, передає Hromadske.ua.

"Продовжили (арешт) на два місяці. Не врахували жодних доводів", - сказав він.

Раніше сестра Павла Ольга звернулася листом до Ради Європи з проханням захистити її брата. Вона наголосила, що Павло Гриб уже більш ніж 110 днів перебуває в незаконному ув'язненні в СІЗО Краснодара і є "наймолодшим українським ув'язненим Кремля".

"Я не можу передати вам усю біль, мій і моїх батьків, у зв'язку з тим, що мій ще такий юний брат повинен щодня, щохвилини спокутувати на собі те, що народився і виріс в Україні", - написала в листі Ольга.

Вона також повідомила, що в Павла хронічна хвороба, а саме - портальна гіпертензія, яка може ускладнитися внутрішньою кровотечею.

Нагадаємо, про зникнення Павла Гриба наприкінці серпня повідомив його батько - колишній прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб. За його словами, 24 серпня його син виїхав до білоруського Гомеля, де повинен був зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі хлопець зник.

У місцевій поліції батькові повідомили, що Павло Гриб перебуває в розшуку за статтею "Терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії по Краснодарському краю в місті Сочі. Пізніше стало відомо, що Павла Гриба заарештували в Краснодарі.

Родичі вимагають забезпечити доступ затриманого до медичного обслуговування, оскільки в нього проблеми з кровообігом через синдром портальної гіпертензії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram