ГоловнаСуспільствоПодії

Співробітники АРМА прийшли в медіахолдинг "Вести" (оновлено)

Агентство призначено управителем офісу, де розташовані активи Клименка. 

Співробітники АРМА прийшли в медіахолдинг "Вести" (оновлено)
Фото: vesti-ukr.com

У п'ятницю, 15 грудня, в офіс медіахолдингу "Вести" прийшли співробітники Національного агентства України з повернення активів, отриманих корупційним способом, (АРМА) і представники поліції.

Про це повідомляється на сайті видання.

АРМА згідно з рішенням Печерського районного суду Києва від 28 вересня 2017 року призначено управителем усіх нежитлових приміщень на 31-33 поверхах бізнес-центру "Гулівер" у Києві. Вони були заарештовані в рамках кримінального провадження №42016000000003536 проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Фото: vesti-ukr.com

Він підозрюється за ч.1 ст.255 та ч.2 ст.364 КК України (створення та участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем). Клименку інкримінують створення так званих "податкових майданчиків", які в 2011-2014 роках давали змогу ухилятися від сплати податків. Загальна сума збитків, завданих державі, оцінюється майже на 96 млрд гривень.

Оновлення. Нацагентство з повернення активів звинувачує "Юнісон Груп" у протидії переданні в управління агентства заарештованих трьох поверхів у БЦ Gulliver в Києві. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу Нацагентсва.

Зазначається, що рішенням Печерського районного суду Києва від 28 вересня Нацагентству передані 31-й, 32-й і 33-й поверхи в БЦ Gulliver.

6 жовтня в Держреєстрі речових прав на нерухоме майно були зареєстровані за Нацагентством права управління активами (приміщеннями), які розташовані на 31-му, 32-му і 33-му поверхах.

13 листопада відбулася перша зустріч представників агентства і "Юнісон Груп". 16 листопада уповноважені представники агентства, Головної військової прокуратури, а також суб'єкт оціночної діяльності прибули для здійснення заходів з управління активами. Однак з невідомих причин позиція "Юнісон Груп" змінилася, і співробітники компанії почали перешкоджати роботі правоохоронців та співробітників Нацагентства.

15 грудня ситуація повторилася.

"Під час спроби співробітників Нацагентства встановити, які компанії розташовані на зазначених поверхах офісного центру, вони зіткнулися з опором і небажанням орендарів поверху дати можливість доступу в приміщення, зокрема 32-го поверху офісного центру", - повідомляє прес-служба.

Нацагентство з повернення активів припускає, що така позиція "Юнісон Груп" зумовлена відносною новизною інституту управління арештованим майном за законодавством України і помилковим сприйняттям його деякими спеціалістами в галузі права. Нацагентство впевнене у можливості побудови конструктивного діалогу з компанією в майбутньому.

Нагадаємо, що 5 грудня генеральний прокурор Юрій Луценко на прес-конференції заявив, що "до нового року українці будуть позбавлені нещастя слухати деякі ватні й читати окремі проросійські ватні видання".      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram