ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Поліція порушила кримінальну справу через спалах кору в Запорізькій області

Правоохоронці розслідують факт масового захворювання учнів місцевої гімназії.

Поліція порушила кримінальну справу через спалах кору в Запорізькій області
Фото: mygazeta.com

Поліція Запорізької області відкрила кримінальне провадження за фактом спалаху кору в гімназії "Інтелект" у селищі Кушугум.

Про це розповіла прес-офіцер головного управління Нацполіції області Катерина Людвік, передає "Інтерфакс-Україна".

За її словами, поліція розслідує факт масового захворювання учнів гімназії, де на кір захворіли 40 учнів і працівників установи.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст.137 - "неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх унаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це заподіяло значну шкоду потерпілим".

Кваліфікація статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на термін до 240 годин, або позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

У поліції наголосили, що кримінальне провадження відкрито за фактом події, а не проти конкретних осіб, тим самим спростувавши повідомлення місцевих ЗМІ про те, що кримінальну справу відкрито проти вчительки 1 класу, яка, захворіла на кір сама, і заразила учнів, після чого "вимушено "звільнилася зі школи.

Інші деталі розслідування в поліції не розкривають.

За даними Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА, четверо учнів гімназії досі перебувають у реанімації запорізької інфекційної лікарні.

У жовтні в Запорізькому районі було зафіксовано 43 випадки захворювання на кір, 35 з яких у гімназії "Інтелект" у селищі Кушугум.

Нагадаємо, наприкінці вересня, не щеплених від кору дітей заборонили пускати в садочки і школи  в Івано-Франківській, Одеській і Тернопільській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram