ГоловнаСуспільствоВійна

ПАРЄ закликала Росію припинити підтримувати бойовиків на Донбасі

Відзначається, що сторони конфлікту повинні звільнити полонених.

ПАРЄ закликала Росію припинити підтримувати бойовиків на Донбасі

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) закликала Російську Федерацію припинити підтримувати бойовиків на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ПАРЄ.

"Ухваливши проект резолюції на основі доповіді, підготовленої Егідіюсом Варейкісом (Литва), комітет закликав усі держави-члени ПАРЄ "використовувати свої спільні політичні зусилля, щоб покласти край конфлікту і страждань цивільного населення", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що сторони конфлікту повинні "звільняти і обмінювати військовополонених та людей, захоплених у заручники".

ПАРЄ закликає російську владу "припинити будь-яку фінансову та військову підтримку незаконним збройним групам в Донецькій і Луганській областях, забезпечити дотримання прав людини та безпеки усіх людей, що живуть в анексованому Криму, і забезпечити безперешкодний доступ міжнародних організацій на територію окупованого Криму".

ПАРЄ також закликала Україну змінити Кримінальний кодекс відповідно до положень міжнародного гуманітарного права.

"Українській владі треба ухвалити законодавство про дії з гуманітарного розмінування та переглянути закон про гуманітарну допомогу, щоб полегшити процедуру доставки допомоги постраждалим від війни територіям", - йдеться в повідомленні.

ПАРЄ обговорить проект резолюції на своєму наступному пленарному засіданні в Страсбурзі 22-26 січня 2018 року.

Нагадаємо, колишній так званий "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін влітку 2015 року розповів російським ЗМІ, що проект "Новоросія" повністю закритий, а ватажки донецьких і луганських терористів готові тікати в Росію. Він також заявив, що без російської підтримки "ЛДНР" Україна зможе відвоювати Донбас за три дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram