ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби бойовики 19 разів порушили режим тиші на Донбасі

"Найгарячіше" було на Луганському напрямку.

З початку доби бойовики 19 разів порушили режим тиші на Донбасі
Фото: Макс Левин

З початку доби бойовики 19 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У більш ніж половині випадків українські військовослужбовці відкривали у відповідь вогонь.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці.

"Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати Мінські домовленості і застосовують міномети та важку артилерію", - зазначають у штабі.

На Луганському напрямку сьогодні було "найгарячіше". Ще вночі бойовики зі 120-ти і 82-мм мінометів вели вогонь по позиціях військових в районі Попасної, Кряківки, Новоолександрівки та Луганського. На деяких ділянках лінії зіткнення ворожі обстріли тривали близько двох годин. На світанку в районі Попасної та Луганського терористи продовжили мінометні провокації. У цей же період часу вони обстріляли з артилерійських систем калібру 152 підступи до Врубівки, випустивши загалом близько 10 снарядів.

На інших ділянках бойовики з гранатометів і стрілецької зброї порушували перемир'я біля Золотого, Лозового та Кримського.

На Донецькому напрямку також застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння - поблизу Водяного і Мар'їнки. Крім того, на Приазов'ї, неподалік Павлополя і Старогнатівки бойовики активно обстрілювали наших захисників з легкого піхотного озброєння.

Нагадаємо, у ніч на середу бойовики обстріляли околиці Авдіївки та Донецьку фільтрувальну станцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram