ГоловнаСуспільствоВійна

КПВВ "Станиця Луганська" відновив роботу (оновлено)

У пункті пропуску відремонтували міст.

КПВВ "Станиця Луганська" відновив роботу (оновлено)
Фото: Олександр Ганущин

Контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська", який не працював на вихідних, з понеділка працює у штатному режимі, повідомляє Державна прикордонна служба.

КПВВ "Станиця Луганська" призупинив роботу з 9 грудня у зв'язку з проведенням ремонтних робіт на мостовому переході біля пункту пропуску. Цей пункт пропуску - єдиний у Луганській області. Передбачалося, що на час ремонту буде відкрито КПВВ "Золоте", однак "ЛНР" відмовилася це зробити.

Оновлення. Прес-служба Червоного хреста повідомила, що в ході ремонтних робіт була проведена часткова реконструкція дерев'яних конструкцій, що дає змогу перетнути зруйнований проліт мосту.

"Протягом останніх 18 місяців МКЧХ веде обговорення заміни зруйнованої частини мосту і залишається готовим діяти як нейтральний посередник для пошуку взаємоприйнятного рішення", - заявили в Червоному хресті.

Цей міст відіграє важливу роль для місцевих жителів, оскільки там є єдиний пункт пропуску між підконтрольними і непідконтрольними українському уряду територіями в Луганській області. Щодня його перетинають понад 8 тисяч осіб, а очікування в черзі може тривати годинами. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram