ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокат автомобіля за кордоном: що потрібно знати про послугу

Прокат авто - дуже популярна послуга серед європейців, а після введення безвізового режиму набирає популярності і серед українських мандрівників.

Хіба можна уявити більш ідеального попутника, ніж комфортний і надійний автомобіль? Після прийняття безвізового режиму подорожі автомобілем по Європі стрімко набирають популярності серед українських громадян. Але не кожен, плануючи оренду автомобіля за кордоном, наважується це зробити, вважаючи цей процес дуже складним і заплутаним. Відповідаємо на найпоширеніші питання щодо оренди автомобілів за кордоном.

В якій компанії орендувати авто?

Міжнародні компанії дотримуються світових стандартів обслуговування та надають у прокат тільки нові авто з мінімальним пробігом. Станції прокату таких компаній розташовані в багатьох країнах і містах. Міжнародні представництва компаній-гігантів працюють за принципом: надійно, мобільно, але не дешево. За безпеку і прозорість дій потрібно буде заплатити.

Не хочете платити більше - звертайтеся в одну з локальних фірм з оренди автомобілів. Невисока ціна, маленький вибір не нових авто і офісів. Нічого дивного: низька ціна відповідає якості сервісу.

Ще один варіант - посередники (сайти-агрегатори). Їх переваги: низька ціна, зручний вибір автомобіля (ви бачите всі компанії, готові надати вам автомобіль на зазначені дати в певному місті). Але будьте готові до деяких неприємних моментів і проблем, вирішувати які буде складно безпосередньо з компанією. Як то кажуть, "третій - зайвий". Тому уважно читайте умови прокату, бронюючи машину через посередника, щоб потім не платити двічі.

Коли замовляти?

Що раніше, то краще. Тоді є ймовірність отримати те, що хочете, а не те, що залишилося в наявності.

Які документи потрібні для оренди машини за кордоном?

  • закордонний паспорт;
  • водійські права міжнародного зразка;
  • іменна кредитна картка VISA/Mastercard.

Якщо ви орендуєте машину в міжнародній компанії, готівку у вас не візьмуть (навіть як депозит за машину). Такі компанії працюють тільки з кредитними картками.

Дуже важливий момент - уважно читайте договір оренди й оглядайте авто на парковці при передачі його вам. Уточніть усі деталі про повернення автомобіля, паливо, страховку, ліміт пробігу тощо.

А щоб процес оренди машини за кордоном пройшов ідеально, звертайтеся до представництва міжнародної компанії Sixt в Україні. Зробити це можна, заповнивши заявку на сайті https://www.sixt.ua/holiday/allcountry/ або зателефонувавши за номером: +38 044 383 000 6. Фахівці компанії візьмуть на себе всі клопоти з організації поїздки, а вам залишиться тільки насолоджуватися мандрівкою на авто!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram