ГоловнаСуспільствоВійна

"ЛНР" не відкрила пункт пропуску "Золоте" на час ремонту на КПВВ "Станиця Луганська" (оновлено)

Бойовики запропонували проїзд через неконтрольований пункт пропуску "Ізварине" в Росії.

"ЛНР" не відкрила пункт пропуску "Золоте" на час ремонту на КПВВ "Станиця Луганська" (оновлено)
Архив
Фото: www.facebook.com/darka.olifer

Терористична організація "ЛНР" не відкрила пункт пропуску "Золоте" на час ремонту мосту біля пункту пропуску "Станиця Луганська".

Про це повідомляється на сайті Луганської обласної державної адміністрації.

"Як повідомлялося раніше, незважаючи на нічний обстріл, українською стороною було відкрито пункт пропуску "Золоте". Передбачалося, що таким чином громадянам буде забезпечено вільне переміщення територією області на період припинення роботи КПВВ "Станиця Луганська". Однак терористи вкотре проігнорували ініціативу української сторони", - йдеться в повідомленні.

Водночас наголошується, що ремонтні роботи на мостовому переході біля пункту пропуску "Станиця Луганська" розпочалися за планом.

Дерев'яну конструкцію ремонтують фахівці Міжнародного комітету Червоного Хреста, ситуацію з безпекою з обох сторін контролює Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ).

Ремонт мають завершити до понеділка.

Оновлення. Українська сторона Спільного центру контролю і координації звернула увагу, що бойовики запропонували "абсурдний варіант" - проїзд через неконтрольований пункт пропуску "Ізварине" в Росії, за яким луганчани мусили б двічі перетинати державний кордон України та долати відстань понад 250 кілометрів.

"Таке зневажливе рішення керівників бойовиків може бути розцінено тільки як знущання над місцевим населенням і повне нехтування їхніми правами та інтересами", - зазначили військові.

Тим часом у районі Золотого Луганської області, біля якого розташований згаданий пункт пропуску, евакуювали тіло невідомого чоловіка віком близько 40 років, який днями потрапив на міну - "розтяжку" в "сірій зоні" й загинув.

Тривають слідчі дії. Попередньо відомо, що вибуховий пристрій належить бойовикам, оскільки українських сил на цьому напрямі немає, повідомляє Радіо Свобода.

Нагадаємо, в Луганській області працював тільки один пункт пропуску в Станиці Луганській. Відкриття КПВВ "Золоте" блокується "ЛНР" з весни 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram