ГоловнаСуспільствоПодії

КМДА запідозрила власника будинку на Волоській у його підпалі

"ВКП "Поділ-Бізнес" володіє ще одним скандальним будинком на Подолі.

КМДА запідозрила власника будинку на Волоській у його підпалі

Заступник голови Київміськадміністрації Олексій Резніков заявив, що будівлю на вул. Волоській, 5/14 вже не першу, яку компанія "ВКП "Поділ-Бізнес" доводить до руйнування.

"У власника будівлі на Волоській вже якась дивна традиція. Ця ж компанія - "ВКП "Поділ-Бізнес" - також є власником ще одної вже скандальної, на жаль, будівлі на вул. Щекавицькій, 19/33. Тобто вже не перший раз, на мою думку, ця компанія доводить пам'ятники архітектури до руйнування. Власник ухиляється від укладення охоронних договорів з Управлінням охорони культурної спадщини, і об'єкти утримуються в неналежному стані і доводяться до аварійного. Ми звернулися з відповідними клопотаннями про навмисний підпал в правоохоронні органи і сподіваємося на оперативну реакцію", - наводяться слова Резнікова на сайті КМДА.

Відзначається, що протягом 2008-2017 років власнику будівлі надсилалися приписи, а зібрані матеріали - в правоохоронні органи.

30 січня 2017 Господарський суд Києва прийняв рішення зобов'язати ТОВ "ВКП "Поділ-Бізнес" укласти охоронний договір на пам'ятку, однак рішення суду не виконано, про що Департамент культури КМДА повідомив в прокуратуру Києва і в Державну виконавчу службу в Подільському районі Києва.

Також Департамент культури направив заяву про вчинення кримінального злочину в Національну поліцію України, а копії - Головному управлінню СБУ в Києві та Київській області з проханням почати досудове розслідування щодо посадових осіб компанії ТОВ "ВКП "Поділ-Бізнес" у формі досудового слідства за вчинення дій, які мають ознаки складу злочину, передбаченого ст. 190, 298 Кримінального Кодексу України.

Фахівці КМДА провели огляд будівлі на Волоській після пожежі і зафіксували, що пошкоджені дерев'яні конструкції і елементи даху.

Нагадаємо, пожежа в будинку-пам'ятці архітектури на розі Іллінської та Волоській виникла ввечері 7 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram