ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві провели акцію на підтримку кримського активіста Балуха

Напередодні українцеві висунули звинувачення за новою статтею.

У центрі Києві 8 грудня активісти провели акцію на підтримку засудженого в анексованому Криму українського активіста Володимира Балуха.

Про це повідомив кореспондент LB.ua з місця подій.

Організували акцію Кримська правозахисна група і Кримський центр ділового та культурного співробітництва "Український дім".

Активісти також закріпили банер на підтримку Балуха на мосту Героїв Небесної сотні.

Нагадаємо, Володимир Балух - житель села Серебрянка Роздольненського району Криму. Після окупації півострова він публічно висловлювався про те, що включення Криму до складу Росії є незаконним. На знак протесту в березні 2014 року він вивісив державний прапор України на даху свого будинку. Після цього "влада" півострова почала переслідувати його. Згодом прапор зірвали, а його намагалися звинуватити в крадіжці запчастин від трактора Т-74 і автомобіля ВАЗ. Пізніше співробітники російського ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

4 серпня 2017 року суд у Криму виніс вирок Балухові - 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також призначив штраф в розмірі 10 тисяч рублів. Але 2 жовтня справу відправили на додаткове розслідування. 1 грудня суд відправив Балуха під домашній арешт на 2 місяці.

7 грудня стало відомо, що українцеві висунули звинувачення за новою статтею - "дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства". Правозахисники вважають, що його можуть знову відправити в СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram