ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві загорівся будинок-пам'ятка архітектури на розі Іллінської та Волоської (оновлено)

Екс-депутат Київміськради впевнена, що будинок підпалили його власники, щоб зняти з нього статус і побудувати на земельній ділянці багатоповерхівку.

У Києві виникла пожежа у будинку-пам'ятці архітектури на розі Іллінської та Волоської.

Про це повідомляють користувачі соцмереж.

"Палає будівля-пам'ятник архітектури на розі Іллінської та Волоської! Працюють пожежники! Схоже так звані господарі будинку його таки підпалили. Горить на горищі", - повідомляється на сторінці групи Киев, Подол.

Фото: facebook.com/groups/podol.my.home

Про це також повідомляє спільнота ГО "Громада Андріївський Узвіз".

Оновлення. Екс-депутат Київської міської ради Олена Терещенко впевнена, що будинок підпалили його власники, щоб зняти з пам'ятки архітектури охоронний статус і побудувати на земельній ділянці багатоповерхівку.

"Щойно підпалили унікальний будинок 1874/1875 рр. - пам'ятку архітектури і містобудування місцевого значення охоронний №623-КВ (на вул. Волоська, 5/Іллінська, 14), що входила в мій список пам'яток, приречених на знищення (матеріал щодо якого у формі численних заяв про злочин з 2015 року перебувають в правоохоронних органах усіх рівнів)", - написала вона у фейсбуці.

Терещенко зазначила, що унікальна садиба свідомо і безкарно доводилася до руйнування недобросовісними власниками - ТОВ "Поділ Бізнес" і ЗАТ "Українські супутникові системи", "які ніколи і не думали виконувати охоронні договори", укладені в 2006 і 2008 роках.

За даними екс-депутата, землекористувачем є ТОВ "Поділ Бізнес", який, як стверджує Терещенко, після пожежі без проблем зможе зняти охоронний статус пам'ятника і "звести на своїй земельній ділянці ще одного багатоповерхового монстра!"

"Ба більше, цей будинок перебував під №29 у списку об'єктів культурної спадщини, які ми вимагали негайно повернути у державну/комунальну власність і притягнути їх недобросовісних власників до кримінальної відповідальності під час "Маршу на захист Києва" 27.05.2017", - додала вона.

За словами Терещенко, про проблеми були повідомлені керівники усіх рівнів та правоохоронних органів. "Та вони всі написали нам відписки!" - зазначила екс-нардеп.

Як повідомлялося у вересні, в Одесі горіла місцева визначна пам'ятка - будинок Русова на Садовій вулиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram