ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд відправив справу "доктора Пі" на новий розгляд

Захист просив суд визнати "доктора Пі" невинним.

Апеляційний суд відправив справу "доктора Пі" на новий розгляд
Фото: lvivexpres.com/Ярослав Станчак

Апеляційний суд Тернопільської області скасував вирок до восьми років в'язниці для звинуваченого у шахрайстві Андрія Слюсарчука ("доктора Пі") і відправив справу на новий розгляд.

Про це повідомив адвокат підсудного Роман Ференц.

"Апеляційний суд Тернопільської області скасував вирок Слючарчуку і відправив справу на новий розгляд до суду першої інстанції", - сказав він.

Адвокат також зазначив, що захист просив суд визнати "доктора Пі" невинним, але суд частково задовольнив це прохання.

Нагадаємо, Слюсарчук в лютому 2014 року був визнаний винним у п'яти випадках незаконної лікарської діяльності, двох вбивствах з необережності, шахрайстві та підробці документів. У місцях позбавлення волі він провів чотири роки і сім місяців. Влітку 2016 року він вийшов на свободу за так званим "законом Савченко". Тому вважається, що Слюсарчук відсидів майже сім років. Термін "доктор Пі" відбуває в умовно-достроковому звільненні. В апеляційному суді він вимагає зняти всі звинувачення і планує продовжувати свою діяльність.

Слюсарчука посадили завдяки розслідуванню газети "Експрес". Журналісти звинуватили "доктора Пі" (прозваного так за фокус з відтворенням числа Пі) в серії тяжких злочинів, скоєних під час зайняття лікарською діяльністю на підставі сфальсифікованих документів: доведенні людей до смерті, постановці помилкових діагнозів з метою вимагання грошей, торгівлі російськими медичними препаратами за багаторазово завищеними цінами, контрабанді заборонених психотропних препаратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram