ГоловнаСуспільствоЖиття

Дитячий омбудсмен розповів про нову суїцидальну гру в інтернеті

Дітей змушують не спати і дивитися страшне відео.

Дитячий омбудсмен розповів про нову суїцидальну гру в інтернеті

Уповноважений з прав дітей при президенті Микола Кулеба заявив, що в інтернеті з'явилася нова суїцидальна гра під назвою "Червона сова".

Її головне завдання - постійно бути в мережі і моментально відповідати на повідомлення кураторів, які вони можуть надіслати в будь-який час, дивитися "психоделічне відео", від яких "дорослий може посивіти", і слухати аудіозаписи з "потойбічного світу". Дітей змушують виконувати завдання, погрожуючи "розбірками", оскільки куратори роблять вигляд, що знають місце проживання жертви.

"В Україні "Червона сова" ледь не вбила 14-річну Леру з Києва. Через кілька днів після зникнення дитину знайшли в Умані. Знайомі дівчата повідомили, що вона була в відчуженому стані, з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном і інструкцією в кишені для подальших дій. За попередньою інформацією, поліція підозрює, що причиною стала гра "Червона сова". Чекаємо на підтвердження", - написав Кулеба в фейсбуці.

Він закликав батьків уважно стежити за поведінкою дитини. Якщо він відчужений, втомлений, постійно хоче спати, сидить в інтернеті посеред ночі, має порізи на руках, батькам потрібно турбуватися.

Нагадаємо, в квітні 2017 року Національна поліція повідомила, що "групи смерті" в соцмережі "ВКонтакті" довели до самогубства щонайменше чотирьох українців.

У цих спільнотах підліткам роздають "завдання", які призводять до самогубств. Зокрема, в рамках гри "Синій кит" підліток упродовж 50 днів повинен завдавати собі фізичних ушкоджень. Завдання з 30-го по 49-те такі: "Ти щодня о 04:20 прокидаєшся, дивишся відео, слухаєш музику і щодня робиш по одному порізу на руці, розмовляєш з китом". Останнє завдання - самогубство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram