ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокати у "справі Хізб ут-Тахрір" заявили про фальсифікації слідства

Захисник Сервера Зекір'яєва розповів, що слідство самовільно замінило найважливіший документ обвинувачення.

Адвокати у "справі Хізб ут-Тахрір" заявили про фальсифікації слідства
Архив

Сьогодні, 5 грудня, під час засідання щодо продовження запобіжного заходу фігурантам другої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" адвокат Олексій Ладін виявив прямі фальсифікації документів з боку слідства.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua в Криму.

"У матеріалах справи є такий документ, як постанова про притягнення як обвинуваченого. У цьому документі слідство розписує, які саме дії вчинила та чи інша людина і чому її обвинувачують. Отож, спочатку в цій постанові було прізвище не мого підзахисного Сервера Зекір'яєва, а іншої людини. Сьогодні на суді я побачив, що один аркуш у цій постанові замінений і там вже прописане прізвище мого підзахисного", - роз'яснив Ладін.

Адвокат звернув увагу суду на фальсифікацію і надав до розгляду свою копію початкового документа. Проте суд став на бік слідства і вирішив, що сталася "технічна помилка".

"Тобто, на думку слідчого ФСБ, можна вписати у документ будь-яке прізвище, взяти будь-яку людину і відправити її в СІЗО. І таких, м'яко кажучи, казусів слідства у справі просто безліч. Рішення суду не витримує жодної критики, тому захист однозначно буде його оскаржувати", - додав Ладін.

Крім того, адвокати зазначили, що весь день обвинувачені провели без їжі.

"Вони прибули сюди о 8 ранку і дотепер [18:30] перебувають в суді. І ще не відомо, скільки часу їх будуть везти назад у СІЗО, скільки вони простоять у цих машинах і коли дійдуть до своїх камер. Їм заборонено передавати воду та їжу, тому що за законом їм передбачений сухпай, який за фактом не видається. Весь цей час вони провели без води та їжі", - пояснив Еміль Курбедінов, адвокат іншого фігуранта справи Марлена Асанова.

Нагадаємо, трьох бахчисарайців, обвинувачених кримськими силовиками у тероризмі, відправили до СІЗО на три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram