ГоловнаСуспільствоЖиття

Трьох бахчисарайців, обвинувачених кримськими силовиками у тероризмі, відправили до СІЗО на три місяці

У одного з обвинувачених - Сервера Зекір'яєва - на утриманні 12 дітей.

Трьох бахчисарайців, обвинувачених кримськими силовиками у тероризмі, відправили до СІЗО на три місяці
Симферопольский СИЗО, где держат фигурантов дела Хизб ут-Тахрир
Фото: Алина Смутко

Сьогодні, 5 грудня, підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя продовжив термін утримання в СІЗО трьом фігурантам другої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" на три місяці.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua в Криму.

Таким чином, Марлен Асанов, Ернес Аметов і Сервер Зекір'яєв залишаться під арештом до 9 березня. На засідання пустили найближчих родичів обвинувачених. Проте їм довелося прориватися в залу.

Захист клопотав про зміну запобіжного заходу на домашній арешт. Представник держобвинувачення заперечував.

Нагадаємо, підконтрольний Росії суд у Криму заарештував шістьох активістів кримськотатарського руху, затриманих у Бахчисараї 11 жовтня. За словами адвоката Еміля Курбедінова всі затримані є активістами кримськотатарського руху, зокрема організації "Кримська солідарність". Курбедінов наголосив, що активісти допомагали політв'язням і проводили акції протесту. Також адвокат повідомив, що до суду для підтримки заарештованих вийшло понад 300 місцевих жителів, які вимагали зупинити репресії на Кримському півострові.

Представники ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих "терористичними".

Нагадаємо, раніше юристи "Кримської Солідарності" відкрили гарячу лінію правової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram