ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Директором центру громадського здоров'я став Володимир Курпіта

Комісія МОЗ вибирала з двох кандидатур

Директором центру громадського здоров'я став Володимир Курпіта
Фото: www.dyvys.in

Комісія МОЗ одностайно визнала переможцем відкритого відбору кандидатів на посаду Головного директора "Центру громадського здоров'я МОЗ України" Володимира Курпіту. Про це повідомляють на сайті міністерства.

У конкурсі також брав участь Роман Родина - екс-головлікар Українського центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями.

Володимир Курпіта - лікар-інфекціоніст, з 2005-го по 2009 рік працював у Всесвітній організації охорони здоров'я, з 2009-го по 2014 рік очолював громадську організацію ЛЖВ - Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ. У 2014 році три місяці пропрацював головою Державної служби боротьби з ВІЛ/СНІДом та іншими соціально небезпечними захворюваннями.

Центр громадського здоров'я МОЗ піклується про збереження і зміцнення здоров'я населення, проводить оцінку епідеміологічних ризиків, епіднагляд і моніторинг захворювань, заходи щодо організації біологічної безпеки та біологічного захисту, лабораторні дослідження в галузі санітарного та епідеміологічного благополуччя населення та вживає заходів для запобігання, локалізації і ліквідації спалахів інфекційних захворювань і епідемій.

Нагадаємо, у попереднього директора центру Наталії Нізової закінчився контракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram