ГоловнаСуспільствоВійна

Україна стала світовим лідером за кількістю загиблих від вибухів мін

За забрудненням територій мінами Україна третя.

Україна стала світовим лідером за кількістю загиблих від вибухів мін
Фото: facebook.com/bohdan.kryklyvenko

Україна займає перше місце у світі за кількістю загиблих від вибухів мін, заявив на прес-конференції в понеділок гуманітарний координатор системи Організації Об'єднаних Націй в Україні Ніл Вокер.

"Україна займає третє місце у світі за забрудненням територій мінами і перше місце - за кількістю людей, які загинули від вибухів мін", - сказав він.

Своєю чергою міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш зазначив, що через безперервні обстріли очищення території в Луганській і Донецькій областях від вибухонебезпечних предметів вкрай ускладнено.

Нагадаємо, згідно з доповіддю Міжнародного руху за заборону протипіхотних мін (ICBL) за 2015 рік, в Україні було 589 випадків загибелі чи поранення в результаті вибухів мін.

Женевський центр гуманітарного розмінування повідомляв, що 2016 року в Україні в результаті вибухів протитанкових мін загинули 43 людини, ще 58 були травмовані.

Наприкінці листопада 2017 року видання The Washington Post опублікувало дані гуманітарної організації з розмінування Halo Trust, згідно з якою з початку бойових дій на Донбасі жертвами наземних мін стали 1796 осіб. Серед них - 238 загиблих мирних жителів і 491 поранений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram