ГоловнаСуспільствоПодії

У Кривому Розі патрульні врятували трьох дітей з 400-метрового кар'єра

На час рятувальної операції припинили видобуток залізної руди.

У Кривому Розі патрульні врятували трьох дітей з 400-метрового кар'єра
Фото: facebook.com/patrolpolice.gov.ua

У Кривому Розі патрульні зупинили виробництво, щоб урятувати дітей від загибелі в 400-метровому кар'єрі.

Як повідомляє прес-служба патрульної поліції, хлопчики 12, 14 і 15 років гуляли в Глеєватському кар'єрі з видобутку залізної руди на глибині понад 50 метрів. Поки діти розважалися, шлях, яким вони спустилися, покрився льодом через посилення вітру та туману.

"Троє друзів опинилися в крижаній пастці. Оскільки було дуже слизько, діти не змогли повернутися і боялися навіть поворухнутися. Перелякані хлопці набрали 102 і чекали на порятунок. Небезпека полягала в тому, що школярі могли скотитися на ще більшу глибину, а також їх могло засипати камінням", - ідеться в повідомленні.

Патрульні спільно з охороною Глеєватського кар'єра шукали дітей упродовж півгодини. З огляду на те, що дітям загрожувала смертельна небезпека, на час рятувальної операції припинили виробництво - видобуток залізної руди.

Дітей знайшли на невеликому острівці серед глини та льоду на більш ніж 50-метровій глибині. На місце події негайно викликали рятувальників, швидку допомогу і батьків школярів. Спільними зусиллями патрульних, охоронців і рятувальників удалося витягнути дітей з глибокої ями. Їх госпіталізували в дитячу лікарню.

У поліції зазначають, що невдала розвага закінчилася для врятованих хлопчиків тільки переляком і переохолодженням.

Раніше в листопаді четверо підлітків загинули в жахливій ДТП на трасі "Дніпро - Кривий Ріг". Автомобіль злетів з дороги, перекинувся і врізався в дерево.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram