ГоловнаСуспільствоЖиття

Під час облави на наркоторгівців у Мукачеві знайшли незаконних речовин на 7 млн гривень

Двоє чоловіків відстрілювалися, одному вдалося втекти.

Під час облави на наркоторгівців у Мукачеві знайшли незаконних речовин на 7 млн гривень
Фото: Национальная полиция Закарпатской области

Сьогодні, 2 грудня, поліція разом з прокуратурою вилучила з квартири двох жителів Мукачева майже 80 кг наркотиків, вартість яких на чорному ринку може досягати 7 млн гривень. Про це повідомила прес-секретар Національної поліції в Закарпатській області Тетяна Щеголєва, повідомляє УНН.

"Поліцейські, згідно з постановою суду, провели обшук за місцем проживання двох братів, яких запідозрили в зберіганні великої кількості наркотичних засобів. Підозрювані під час обшуку намагалися чинити опір правоохоронцям, застосувавши травматичний пістолет і ніж», - розповіла Щеголєва.

У приміщення, в якому зберігали наркотики, були затоновані вікна. Підозрювані обробляли стебла конопель, різали і фасували їх у підвалі будинку. Також при огляді прибудинкової території поліція виявила великий парник,  під'єднаний до системи вентиляції, де чоловіки вирощували рослини.

Під час обшуку один з підозрюваних втік, викинувши ніж, а іншого чоловіка поліцейські затримали.

Як з'ясувалося, обоє підозрюваних жили зі своєю матір'ю. Жінка запевняє, що нічого не знала про незаконну діяльність своїх дітей, поліція перевірить достовірність її свідчень.

Правоохоронці почали кримінальні провадження за п'ятьма статтями: незаконне зберігання наркотичних засобів в особливо великих розмірах, за посів і вирощування конопель групою осіб з метою збуту, за опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків і застосування насильства стосовно  працівника поліції, незаконне поводження зі зброєю (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310, ст. 342, ст. 345, ст. 248 КК).

Вилучені наркотичні засоби і зброю поліцейські направили на дослідження експертам. У справі ведеться розслідування.

Нагадаємо, раніше в Україні спіймали організатора транзитних постачань гашишу зі списку Інтерполу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram