ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі поліцейські вкрали в інкасаторів $120 тис.

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

В Одесі поліцейські вкрали в інкасаторів $120 тис.
Фото: npu.gov.ua

В Одесі працівники Департаменту внутрішньої безпеки затримали трьох поліцейських, які викрали 120 тисяч доларів з автомобіля інкасаторів.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Оперативники встановили, що троє 29-річних правоохоронців - два старші слідчі і заступник начальника відділу слідчого управління одеської поліції, дізналися про групу осіб однієї з фірм, яка займається перевезенням грошових коштів в особливо великих розмірах на території Одеси. Тому зловмисники спланували напад на інкасаторів і заволодіння грошима", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що слідчі сфабрикували справу за заявою придуманої особи про вчинене щодо нього шахрайство. "Потерпілий" повідомив, що люди, які виманили в нього гроші, пересувалися на інкасаторській машині марки Subaru. За цими даними слідчі почали "розслідування", до якого приєднали складений ними ж протокол допиту заявника, який вказав, що "шахраї" нібито торгують вогнепальною зброєю.

Сфабриковані матеріали один зі слідчих погодив з процесуальним керівником прокуратури Одеської області і отримав постанову на проведення обшуку автомобіля інкасаторів. Пізніше змовники з залученням бійців полку особливого призначення поліції Одеси зупинили вказаний автомобіль на одній з вулиць, поклали на землю водія і пасажирів та провели обшук.

Згідно з повідомленням, поки спецназівці охороняли "небезпечних озброєних злочинців", за їх спинами слідчі поклали на заднє сидіння автомобіля сумку зі зброєю. Під час заходів під протокол були "виявлені і вилучені" магазин до автомата Калашникова з 57 набоями, а також пістолет "Зоракі" з 8 патронами. Крім того, змовники викрали з автомобіля інкасаторів дві сумки з 120 тисячами доларів і поклали їх у свою машину.

Троє зловмисників були затримані співробітниками одеського управління внутрішньої безпеки Національної поліції, співробітниками СБУ і прокуратури. В їх службових кабінетах та за місцем проживання були проведені обшуки.

Затриманим висунуто звинувачення в службовій підробці, зловживанні службовим становищем і розбої. Один зі слідчих поміщений під варту. Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram