ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО встановили повний контроль над Верхньоторецьким

Штаб АТО назвав це поліпшенням тактичного положення.

Сили АТО встановили повний контроль над Верхньоторецьким
Фото: Роман Бочкана

Сили АТО встановили повний контроль над селищем Верхньоторецьке в Донецькій області, частина якого раніше не контролювалася ніким.

Про це повідомили деякі волонтери в фейсбуці, а штаб АТО побічно підтвердив.

"Збройні Сили України строго дотримуються Мінських домовленостей, відповідно до положень яких можуть зміцнювати або переобладнати свої позиції, передислокуватися в межах територій, визначених цими домовленостями. Окремі підрозділи Збройних Сил України на Донецькому напрямку поліпшили тактичне положення з метою поліпшення умов спостереження за противником і ведення оборонного вогню у відповідь на провокаційні обстріли російсько-окупаційних військ", - ідеться в повідомленні штабу.

Селище Верхньоторецьке неподалік від Торецька (до перейменування - Дзержинськ) розташоване на самій лінії фронту. Тут живе 3 тис. осіб.

Нагадаємо, 23 листопада Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив, що окремі підрозділи ЗСУ на Луганському напрямку "поліпшили тактичне положення". Пізніше виявилося, що сили АТО встановили контроль над селами Травневе і Гладосове з "сірої зони".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram