ГоловнаСуспільствоЖиття

Пенсіонерам без картки киянина заборонили безкоштовно їздити в метро Києва

З 1 грудня набув чинності новий порядок.

Пенсіонерам без картки киянина заборонили безкоштовно їздити в метро Києва
Фото: Макс Требухов

Норма, яка передбачає безкоштовний проїзд у київському метрополітені для пенсіонерів винятково у разі використання картки киянина, набула чинності 1 грудня.

Це передбачено рішенням Київської міської ради "Про затвердження міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" на 2016-2018 роки", прийнятому в 2016 році.

Зміни стосуються 9 категорій громадян, яким Київрада надала таку пільгу, зокрема пенсіонерів столиці, батьків багатодітних сімей та осіб з інвалідністю (III групи).

Категорії громадян з загальнодержавними пільгами: учасники бойових дій, люди з інвалідністю (I і II груп), діти з багатодітних сімей - для безкоштовного проїзду в метро, як і раніше, повинні пред'являти оригінал посвідчення.

Інші документи або довідки не є підставою для безкоштовного проїзду в метро.

Після ліквідації банку "Хрещатик", який був банком-емітентом карток киянина, пільговикам дали 1,5 року на переоформлення карток.

За інформацією департаменту соціальної політики, цей період був достатнім для видачі необхідної кількості карток нового зразка.

Крім пільги на проїзд у транспорті, карта киянина дозволяє отримувати знижки в торговельних мережах і соціальних аптеках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram