ГоловнаСуспільствоПодії

Активістів у Криму переслідують за участь в одиночних пікетах

У кожному районі півострова поліція склала не менш як 4-5 протоколів про адмінпорушення.

Активістів у Криму переслідують за участь в одиночних пікетах

Кримських татар, що масово вийшли 14 жовтня з одиночними пікетами проти репресій, судитимуть за "порушення встановленого порядку проведення масового заходу" (ч.5 ст.20.2 КоАП РФ). Їм загрожує штраф на суму від 10 000 до 20 000 рублів або обов'язкові роботи на строк до 40 годин.

Про це LB.ua розповіла кримськотатарський юрист Ліля Гемеджі.

Спочатку активістам приходили повістки з вимогою з'явитися в органи МВС для складання протоколів про адмінпорушення. Оскільки багато хто їх ігнорували, співробітники правоохоронних органів почали приносити вже написані протоколи людям додому.

"Деякі відмовляються їх приймати, тоді їм вручають [документ] при понятих, інші беруть і вносять до протоколу свої зауваження. На кожен район складено не менш як 4-5 протоколів. Найближчим часом вже призначать суди", - сказали Гемеджі.

Юрист прогнозує, що незважаючи на порушення, допущені поліцією під час збору адміністративного матеріалу та складання протоколів, суди "закриють на це очі" і винесуть обвинувальні рішення.

"Правоохоронні органи вирішили на всіх фронтах загасити громадянську активність шляхом залучення до адміністративної відповідальності за висловлення своїх поглядів", - підсумувала Гемеджі.

Нагадаємо, 14 жовтня по всьому Криму пройшли поодинокі пікети проти переслідувань кримських татар. Люди вийшли з плакатами "Мусульмани Криму - ваші сусіди, а не терористи", "Зупиніть свавілля силовиків Криму", "Терористів в Криму не було, немає і не буде", "1944 - зрадники 2017 - терористи". 49 осіб затримали і після "профілактичних бесід" у відділах поліції відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram