ГоловнаСуспільствоПодії

На суді в Нікополі батько спробував підірвати вбивць сина, двоє загиблих (оновлено)

Від вибуху постраждали 11 осіб, у них травми різного ступеня тяжкості.

На суді в Нікополі батько спробував підірвати вбивць сина, двоє загиблих (оновлено)
Фото: dp.npu.gov.ua

У будівлі міського суду Нікополя Дніпропетровської області стався вибух, у результаті якого одна людина загинула, ще семеро отримали травми.

Про це повідомляють на сайті місцевої поліції.

"Сьогодні, 30 листопада, об 11:20 у Нікопольському суді під час слухання справи за фактом вбивства батько потерпілого витягнув 2 гранати і підірвав їх. Від вибуху сам чоловік загинув на місці. Осколкові поранення отримали троє підсудних, два працівники конвойної служби, співробітник суду і одна цивільна особа", - йдеться в повідомленні.

Усіх постраждалих доправили в лікарню.

Слухання стосувалося розстрілу автомобіля Geely в Нікополі 10 лютого 2016 року. Тоді злочинці з автомата Калашникова вбили водія, пасажира й утекли.

Фото: dp.npu.gov.ua

Фото: dp.npu.gov.ua

Оновлення 14:08. На офіційному сайті "Судова влада України" повідомляють, що постраждали 10 осіб. Від вибуху постраждали секретар судового засідання, стажист суду, відвідувач, поліцейські конвою і обвинувачені.

Фото: http://court.gov.ua

Начальник відділу комунікацій поліції Дніпропетровської області Ганна Старчевська підтвердила агентству "Інтерфакс-Україна" цю інформацію. Вона додала, що зараз двоє з постраждалих перебувають в операційній.

Оновлення 14:45. Один з постраждалих від вибуху помер у лікарні, повідомила поліція.

Оновлення 20:05. Заступник начальника ГУНП в Дніпропетровській області Олег Грозь назвав ймовірний мотив того, що сталося, повідомляє "Радио Свобода".

Він розповів, що батько чоловіка, справу про вбивство якого слухали в суді, кинув одну гранату в підсудних, яких підозрюють у вбивстві його сина. Друга граната вибухнула у нього в руках. Грозь назвав ім'я батька, який кинув гранату - Руслан Тапаєв.

"Складно говорити ствердно, але поставимо себе на його місце. З того моменту, як справа зайшла в суд - з серпня 2016 року, зараз у нас вже листопад 2017-го ... Помста або не помста, напевно, помста. Хоча, може, реакція на те, яким чином були покарані люди, які вбили його сина", - розповів Олег Грозь.

За уточненими даними, постраждали 11 людей, у них травми різного ступеня тяжкості. Грозь розповів, що поліцейські - співробітники конвою отримали осколкові поранення і їх життю нічого не загрожує.

У поліції повідомили, що відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Нагадаємо, у Вінниці від вибуху гранати в квартирі багатоповерхівки загинув учасник АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram