ГоловнаСуспільствоПодії

Львівський студент-потопельник уперше прийшов на заняття з плавання

Поліція розслідує смерть першокурсника як службову недбалість.

Львівський студент-потопельник уперше прийшов на заняття з плавання
Фото: Скрин с видео ZAXID.NET

Студент, який потонув у басейні Львівського національного університету ім. І. Франка, вперше прийшов на заняття з плавання, повідомляє ZAXID.NET.

"За словами викладача і з того, що було вчора встановлено оперативно-розвідувальною групою, викладач запитала в нього, чи вміє він плавати. Він сказав, що вміє плавати, але не технічно. Можливо, він хворів - я не знаю точних подробиць. Це було для нього перше заняття в басейні", - розповіла завідувачка кафедри фізичного виховання і спорту ЛНУ ім. І. Франка Романа Сіренко.

Національна поліція розслідує смерть студента як службову недбалість. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки". Санкція цієї статті передбачає від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Загиблий Назар Панченко був першокурсником фізичного факультету, родом з Полтавської області. У хлопця була короткозорість, через що він займався фізкультурою у спецгрупі. Інших скарг на здоров'я у нього не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram