ГоловнаСуспільствоВійна

Переселенці назвали основною проблемою оплату оренди та компослуг

Дослідження проводили в серпні 2017 року.

Переселенці назвали основною проблемою оплату оренди та компослуг
Фото: Наш Репортер

Найбільш актуальні проблеми вимушених переселенців в Україні - це оплата оренди житла (22%), житлово-комунальних послуг (15%) і житлові умови (12%).

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дослідження Міжнародної організації міграції (МОМ), результати якого представили в Києві в середу.

8% опитаних переселенців вважають найбільш проблемним для себе відсутність можливості повернутися на своє постійне місце проживання, 6% - безробіття, по 4% - припинення соціальних виплат і доступ до лікарських препаратів, 8% - інші питання, 20% - нічого з перерахованого вище, 1% - відмовився відповідати.

Результати дослідження свідчать, що 49% переселенців орендують квартиру, 6% - будинок, 4% - кімнату в квартирі, 25% - проживають у родичів або приймаючих родин, 1% - проживає в колективних центрах, 3% - гуртожитках, 10% - мають власне житло, 2% - інше.

Серед основних джерел своїх доходів переселенці називали заробітну плату - 58%, пенсію - 38%, державну підтримку переселенців - 34%, соціальну допомогу - 26%, фінансову підтримку з боку родичів в Україні - 10%, випадкові заробітки - 9%, гуманітарну допомогу - 6%, пенсію через інвалідність - 4%, соціальну пенсію - 3%, інші доходи - 4%.

Кількість переселенців, які назвали держдопомогу серед основних джерел доходу, в серпні порівняно з червнем зменшилася на 9%.

13% переселенців стикалися з припиненням соціальних виплат, із них тільки 25% отримали офіційне попередження про припинення виплат.

Дослідження проводили в серпні 2017 року. Всього методом особистого інтерв'ю було опитано 1025 внутрішньо переміщених осіб у 24 областях України та Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram