ГоловнаСуспільствоЖиття

Родичі втягнутих у наркоторгівлю в Росії попросили суд покарати винних

Рідні переживають, що суд не встигне обрати запобіжний захід для обвинувачених

Родичі втягнутих обманом у незаконну діяльність з поширення та зберігання наркотиків у Росії провели акцію біля будівлі Солом'янського райсуду Києва, під час якої вимагали розпочати розгляд справи по суті і продовжити запобіжний захід для обвинувачених. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Ініціаторами акції виступили сім'ї постраждалих у так званих "кур'єрських справах", які об'єдналися в громадську організацію "Протидія торгівлі людьми". Вони попросили прокуратуру розглянути клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу для обвинувачених у справі і винести рішення до 1 грудня 2017 року.

За словами координатора Медійної ініціативи з прав людини Марії Томак, вийти на акцію учасників змусило зволікання Солом'янського райсуду з розглядом "справи вербувальників" за обвинуваченням чотирьох осіб у торгівлі людьми, а саме у вербуванні громадян України для експлуатації їх у кримінальному бізнесі на території Російської Федерації.

"Наприкінці минулого року Національна поліція України заявила про арешт організаторів вербування. З червня 2017 року провадження перебуває в Солом'янському райсуді Києва, втім за 4 місяці розгляд справи по суті так і не почалося. Зате на початку жовтня колегія відправила обвинувальний акт на допрацювання.

1 грудня 2017 року спливає термін запобіжного заходу для обвинувачених", - повідомила Томак.

Судове засідання на якому розглядатимуть продовження запобіжного заходу для обвинувачених, відбудеться 30 листопада 2017 року о 12:00 у Солом'янському райсуді.

Нагадаємо, за статтею 228 Кримінального кодексу РФ за зберігання наркотиків в останні два роки затримано до двох тисяч українців. Правозахисники впевнені: більшість із них - у пошуках заробітку - були втягнуті в незаконну діяльність примусово, а отже, постраждали від торгівлі людьми. Раніше LB.ua вже розповідав про цю ситуацію. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram