ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд звільнив за "законом Савченко" терористів, які планували вибух на одеському автовокзалі

Троє чоловіків повністю визнали свою вину.

Суд звільнив за "законом Савченко" терористів, які планували вибух на одеському автовокзалі
Фото: dumskaya.net

Колегія Приморського районного суду Одеси, що складається з суддів Юрія Кушніренка, Віктора Іванова і Віктора Попревича, винесла вирок групі терористів, які планували вибух на Центральному автовокзалі міста.

Про це повідомляє "Думська".

Троє чоловіків повністю визнали свою провину в скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 ст. 258 (через частину 1 ст. 14), частиною 1 ст. 258-3, частиною 1 ст. 263 і частиною 2 ст. 263-2 КК України - "підготовка до вчинення терористичного акту", "створення терористичної організації", "незаконне поводження з вибухівкою" і "незаконне виготовлення вибухових пристроїв".

Двох учасників групи засудили до чотирьох років і шести місяців позбавлення волі і ... звільнили в залі суду, оскільки цей термін вони відсиділи в СІЗО (з урахуванням норми закону Савченко, день в ізоляторі прирівнюється до двох у колонії). Третьому дали чотири роки і вісім місяців, оскільки в момент затримання він перебував на випробувальному терміні за викрадення автомобіля. Він проведе за ґратами ще два місяці, після чого теж вийде на волю.

Злочинців затримали 21 серпня 2015 року в гаражному кооперативі на вулиці Іцхака Рабіна - вони якраз закінчили збирання бомби з годинниковим механізмом і зарядом з 2 кг амоналу. Як ініціюючу речовину терористи використовували пероксид уротропіну. За завданням кураторів вони збиралися заховати вибухівку в сумці і здати її в камеру зберігання.

Нагадаємо, в серпні суд Одеської області засудив до 13 років позбавлення волі члена диверсійної групи, який виготовляв вибухові пристрої для здійснення терористичних актів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram