ГоловнаСуспільствоЖиття

Папа Римський Франциск ушанував пам'ять жертв Голодомору і помолився за Україну

"Молюся за Україну, щоб сила віри зцілила рани минулого".

Папа Римський Франциск ушанував пам'ять жертв Голодомору і помолився за Україну
Фото: Радио Ватикана

Папа Римський Франциск у неділю, 26 листопада, вшанував пам'ять жертв Голодомору і заявив, що молиться за мир в Україні, повідомляє Радіо Ватикану.

"Окремо вітаю українське суспільство, яке згадує трагедію Голодомору - голодної смерті, спричиненої сталінським режимом, що забрала мільйони життів. Молюся за Україну, щоб сила віри сприяла зціленню ран минулого і поширенню стежок миру сьогодні", - зазначив понтифік, вітаючи паломників, що зібралися на площі святого Петра у Ватикані.

Зазначається, що Українська Греко-Католицька церква в Італії у співпраці з дипломатичними представництвами України та громадськими організаціями проводить низку духовних і культурних заходів, присвячених 85-м роковинам Голодомору. Головним місцем їх проведення цьогоріч обрано північноіталійське місто Мілан, а на листопад 2018 року - південноіталійський Неаполь.

Як повідомлялося, на пам'ятному заході в київському національному музеї "Меморіал жертв Голодомору" Президент Петро Порошенко закликав Росію покаятися за Голодомор, у якому загинули не менш як 4 млн українців.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram