ГоловнаСуспільствоЖиття

Глава УГКЦ Святослав заявив, що готовий стати донором після смерті

"Якщо після смерті я зможу і далі робити добро, то чому ні".

Глава УГКЦ Святослав заявив, що готовий стати донором після смерті
Фото: http://www.cerkva.info

Предстоятель Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) висловив свою згоду після смерті віддати органи для трансплантації нужденним. Про це він заявив у релігійній програмі опублікованій на сайті УГКЦ.

"Нам потрібно творити культуру, де б люди не боялися робити добро навіть тоді, коли їх земний шлях завершився... Якщо після смерті я зможу і далі робити добро, то чому ні", - сказав Владика.

Як зазначено на сайті, програма була присвячена трансплантації органів. Під час програми були оприлюднені соціологічні дослідження, згідно з яким в Україні 63% не проти стати донорами, 25% - проти, 12% ще не визначилися, що робити зі собою після смерті.

Глава УГКЦ назвав такі показники дуже хорошими, хоча до порівняння, в Австрії майже сто відсотків людей готові стати донорами після смерті.

"Думаю, ми всі разом повинні зрозуміти, у чому полягає моральне добро такого акту, яким чином нам потрібно особисто діяти і як подбати, щоб пацієнти, які потребують такої допомоги, могли бути врятовані в своїй рідній Україні", - підкреслив предстоятель.

Нагадаємо, раніше глава УГКЦ заявляв, що церква повинна платити за газ стільки ж, як і населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram