ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ заявила про прибуття в Луганськ сил ПВК Вагнера

Спецслужба підозрює, що в ОРЛО настають зачистки.

СБУ заявила про прибуття в Луганськ сил ПВК Вагнера
Фото: EPA/UPG

Служба безпеки України повідомила, що на територію окупованої частини Луганської області приїхали додаткові сили приватної військової компанії Вагнера.

На сайті СБУ стверджується, що вони приїхали для підтримки бойовика Ігоря Корнета, після конфлікту з яким втік Ігор Плотницький.

Спецслужба повідомила, що у 2015 році Корнет і начальник ПВК Вагнера під керівництвом ФСБ проводили зачистку загонів Олександра Бєднова (Бетмен), Сергія Косогорова (Косогор), Олексія Фоміна (Фома), які потрапили у немилість. Як доказ СБУ опублікувала записи розмов Корнета з начальником ПВК Вагнера Дмитром Уткіним і офіцером ФСБ Олегом Хмурим.

"СБУ не виключає аналогічного сценарію розвитку подій за результатами завершення ситуації, що склалася в Луганську", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 21 листопада відсторонений Плотницьким від посади "міністр внутрішніх справ ЛНР" Ігор Корнет відмовився покинути свій пост і опублікував відеозвернення, в якому заявив, що деякі високопоставлені діячі "ЛНР", включаючи наближених до Плотницького - це агентура українських спецслужб.

Увечері цього ж дня в Луганськ увійшла колона з десятків військових автомобілів з Донецька. Згодом "МДБ ДНР" заявило, що проводить спільну спецоперацію з бойовиками "ЛНР" проти "українських диверсантів". Затримали людей Плотницького.

У четвер, 23 листопада, Корнет заявив, що його збройний виступ врятував "ЛНР" від повернення до складу України. Того ж дня російські ЗМІ повідомили, що Плотницький покинув Луганськ.

24 листопада на місце Плотницького призначили колишнього СБУ-шника Леоніда Пасічника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram