ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов пригрозив наступом на Донбасі

Секретар РНБО заявив, що Росія перекинула додаткові війська в зону АТО.

Турчинов пригрозив наступом на Донбасі
Александр Турчинов
Фото: пресс-служба СНБО

Збройні сили України готові поліпшити свої позиції на Донбасі, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

За словами Турчинова, російські військові змушені перекидати додаткові сили на окуповану частину Донбасу, щоб не втратити контроль над ситуацією через протистояння між кримінальними угрупованнями, які входять до складу окупаційної адміністрації.

"У результаті цих подій були спровоковані сутички, зокрема в районі Кримського. Збройні сили України контролюють ситуацію і готові не тільки дати відсіч провокаціям російських військ, а й поліпшити наші позиції", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, у четвер, 23 листопада, в результаті бойових дій на Донбасі загинули п'ятеро українських військових, ще четверо отримали поранення. Найгарячішою точкою Донбасу стало селище Кримське, де вісім годин тривав бій. Там загинули четверо військових, ще двоє були поранені. У сепаратистських пабліках пишуть, нібито українські військові намагалися перебратися через трасу Бахмутка на позиції бойовиків і вийшли на кулемети.

23 листопада Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що окремі підрозділи ЗСУ на Луганському напрямку "поліпшили тактичне положення".

Сепаратисти перед цим заявили, що селище Гладосове на Світлодарській дузі було зайняте українськими військовими. Однак штаб АТО це заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram