ГоловнаСуспільствоПодії

Веджіє Кашка померла після спроби затримання в Криму (оновлено)

Літню жінку хотіли затримати у справі про хабар. 

Веджіє Кашка померла після спроби затримання в Криму (оновлено)
Фото: crimeantatars.club

Ветеран кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка померла після того, як її спробували затримати в Криму, пише російське агентство РИА Новости.

"Крим.Реалії" пишуть, що їй стало зле в момент затримання групи кримськотатарських активістів у центрі Сімферополя, і її відвезли з місця подій на швидкій. "Її відвезли до лікарні, більше наразі інформації немає", - розповів адвокат Едем Смедляєв.

Веджії Кашці 2017 року виповнилося 83 роки. РИА Новости пише про смерть 82-річної жінки.

В анексованому Сімферополі вдень 23 листопада в місцевому кафе затримали трьох кримськотатарських активістів. За інформацією кримських ЗМІ, силовики звинувачують затриманих у «вимаганні в особливо великому розмірі» в громадянина Туреччини.

Оновлено. Активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелял розповів ГО "Крим SOS", що громадянин Туреччини Юсуф Айтан вкрав гроші у сім'ї Веджіє Кашки. За його словами, активісти намагалися повернути гроші без заяви в органи МВС.

"Громадянин Туреччини Юсуф Айтан втерся в довіру до кримськотатарської сім'ї і вкрав у неї велику суму грошей. Затримані активісти, знаючи про проблеми цієї сім'ї, намагалися переконати турка повернути гроші. В результаті або сам турок вирішив позбутися від них, або силовики використовували цю ситуацію, щоб чинити тиск на активістів", - розповів Джелял.

Російські ЗМІ подають це як вимагання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram