ГоловнаСуспільствоВійна

ЗСУ поліпшили тактичне становище на Луганському напрямку (оновлення)

Раніше з'явилася інформація, що сили АТО звільнили кілька селищ. 

ЗСУ поліпшили тактичне становище на Луганському напрямку (оновлення)
Фото: пресс-служба СНБО

Окремі підрозділи Збройних Сил України на Луганському напрямку поліпшили тактичне становище з метою покращення умов спостереження за противником і ведення оборонного вогню у відповідь на провокаційні обстріли російсько-окупаційних військ.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

"Збройні Сили України строго дотримуються Мінських домовленостей, відповідно до положень яких можуть зміцнювати або переобладнати свої позиції, передислокуватися в межах територій, визначених цими домовленостями", - додали там.

Раніше військовий волонтер Юрій Мисягін у Фейсбуці повідомив, що сили АТО провели операцію на Луганському напрямку, взяли під контроль кілька стратегічних висот і звільнили від бойовиків ряд селищ.

Оновлення. Пізніше штаб АТО випустив повідомлення української сторони СЦКК зі спростуванням інформації про те, що Гладосове на Світлодарській дузі зайняли українські військові.

"У ОРДО заявили про те, що підрозділи ЗСУ в ніч на 21 листопада цього року зайняли населений пункт Гладосове, розташований у «сірій» зоні під Горлівкою... Українська сторона СЦКК заявляє, що такі повідомлення не відповідають дійсності. Підрозділи ЗСУ останнім часом не здійснювали просування вперед", - сказано в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram