ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура: перед пожежею на арсенал у Калинівці завезли займисті речовини

Причиною загоряння, судячи з усього, стала недбалість, а не диверсія.

Прокуратура: перед пожежею на арсенал у Калинівці завезли займисті речовини
Фото: EPA/UPG

Військова прокуратура Центрального регіону встановила, що на 48-й арсенал Міністерства оборони в смт. Калинівка Вінницької області перед пожежею приватна фірма завезла легкозаймисті речовини і пожежонебезпечні предмети.

Як повідомляється на сайті прокуратури, 9 листопада було складено протокол стосовно начальника режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку майора Б. за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення ("Недбале ставлення до військової служби").

"Встановлено, що зазначений старший офіцер, перебуваючи військовою службовою особою, у порушення статутних вимог, 26 вересня 2017 неналежно виконував свої службові обов'язки щодо здійснення контролю за станом пропускного режиму, дотримання порядку допуску особового складу і техніки на адміністративно-господарську та технічну території вказаної військової частини, в результаті чого працівниками приватного підприємства, зокрема, здійснено переміщення заборонених легкозаймистих речовин і пожежонебезпечних предметів на технічну територію зазначеної військової частини, де безпосередньо зберігалися боєприпаси до танкових гармат", - сказано в повідомленні.

10 листопада за результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення Калинівський райсуд Вінницької області оштрафував майора Б. на 2465 гривень.

Нагадаємо, що увечері 26 вересня на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу Калинівки Вінницької області почали вибухати боєприпаси. Правоохоронні органи заявляли, що причиною вибухів стала диверсія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram