ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-директору "Олімпійського" оголосили про підозру в розкраданні коштів під час Євро-2012

Сума встановлених збитків тільки при закупівлі крісел становила майже 27 млн гривень.

Екс-директору "Олімпійського" оголосили про підозру в розкраданні коштів під час Євро-2012
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Києва підозрює екс-керівника НСК "Олімпійський" і двох підрядників у масштабних розкраданнях під час підготовки до Євро-2012.

Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури в Фейсбуці.

"Встановлено, що під час підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, службові особи ДП «НСК «Олімпійський» закупили за значно завищеною вартістю сидіння для трибун стадіону з подальшим виведенням коштів через суб'єктів господарювання з ознаками фіктивності", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що сума встановлених збитків тільки при закупівлі крісел у 2011 році становила майже 27 млн гривень.

"За результатами слідчих дій повідомлено про підозру в співучасті у вчиненні розтрати в особливо великих розмірах за ч. 5 ст. 191 КК України керівникові генерального підрядника - ТОВ «АК Інжиніринг» і керівникові субпідрядника - компанії «Спецпостач» Міжнародного благодійного фонду «Безпека країни»" , - йдеться в повідомленні.

Також оголошено про підозру колишньому керівнику НСК. У цей час місце його перебування встановлюється.

"До суду внесено клопотання про застосування щодо підозрюваних запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 13 млн гривень кожному", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, реконструкцію "Олімпійського" до Євро-2012 проводили з 2008-го по 2011 рік і обійшлася майже в 5 млрд гривень.

У вересні 2016 року столична прокуратура провела обшуки у фірм-підрядників, які займалися постачанням і встановленням на стадіоні світлодіодних електронних табло і крісел за завищеною вартістю. Суму збитків державі оцінювали на понад 9 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram